Turplaner til våren?

Ivar spurte meg om Serbia kunne være et interessant land å besøke for koret – og det kunne jeg svare bekreftende på. Det er nok ikke det mest besøkte landet i verden, men fra krigens dager er det gode relasjoner mellom serberne og nordmenn.
Mange mener det er usikkert og reise til Serbia, men jeg har bodd i Beograd i snart 20 år og har aldri opplevd trakassering eller andre sikkerhetsproblemer av det slag selv Oslo opplever.

Det er en aktiv Norsk forening i Serbia som har drevet utveksling av både kultur og utdanning i mange år. Generalsekretæren, Dragan Markovic er nylig utnevnt til Ridder av 1. klasse av Den Kongelige Norske Fortjenstordenen for sitt arbeid gjennom 30 år innen flere områder, og ikke minst for Serbisk-Norske relasjoner.

I 2012 er det også jubileumsår for det «Norske hus» i Gornji Milanovac. Det er 25 år siden åpningen og her har det vært oppført mange forskjellige innslag. Det er også 10 vennskapskommuner med norske kommuner og totalt 17 lokallag.
Med Norwegian Air’s direkteflygninger mellom Oslo og Beograd er det nå bare et 2 timer og 55 minutters hopp til gode priser hvis en er tidlig ute med bestillingen.

Dragan og jeg kan hjelpe med både opphold, konsertarrangementer, sightseeing og mye morro. Leser dere linken over om vennskapsforeningen – ta også en kikk på fanen «Kasina». Her skulle dere få et ganske bra innblikk i hva vi spiser og drikker – og det til priser som vi ikke hadde i Norge siden tidlig på ’70 tallet. Dykk ned i Serbia’s utvalg av hjemmelagede fruktbrandyer, uten tilsettinger av sukker, så som aprikos, pære, eple, kvede, drue og ikke minst plommer (slivovica) for ultimate smaksopplevelser.

Fruktblomstringen starter i midten av april så vi ville anbefale å besøke Serbia fra midten av april/begynnelsen av mai. Da er det hverken for kaldt eller varmt, men akkurat passelig. Skulle det være aktuelt senere arrangeres vennskapsmarsjen (tidligere kalt «Partisanmarsjen» av de gjenlevende krigsfangene fra Norge) i begynnelsen av juni.

Nå har dere fått litt å «tygge» på.

Hilsen Stein

Del denne

En kommentar om “Turplaner til våren?”

  1. Kjære korvenner, så har Julen kommet over oss, og de fleste av oss har det sikkert bra, men ikke alle. Jeg var lille julaften å besøke Per, det ble en timelang god samtale, han var ved meget godt mot, men kjedet seg. Skulle hilse dere alle..

    Svar

Legg igjen en kommentar